Technologie

Technologie

Onze zwembaden zijn gemaakt uit hoogwaardige duitse copolymeer polypropyleen platen (PPC). De platen zijn 10 mm dik en bestand tegen vorst, osmose en chemicaliën. Deze UV-bestendige kunststof platen voldoen aan strenge ISO- en DIN-normen. Er komen geen schadelijke stoffen of microplastics vrij uit polypropyleen. Bovendien is het 100% recycleerbaar, zodat het ook na zijn levensduur als zwembad, kan dienen als een ander product. Een 10/10 voor duurzaamheid en respect voor de natuur. 

De overduidelijke voordelen van polypropyleen:

  • Geen osmose
  • Bestand tegen vorst, hagel en extreme hitte
  • Bestand tegen chemicaliën
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Geprefabriceerd, snelle installatie
  • Weinig tot geen ontwerpbeperkingen

Nadat het ontwerp van het zwembad is vastgesteld en goedgekeurd door onze ingenieur, is het tijd om te starten met de productie. Het produceren van een op maat gemaakt zwembad vereist precisie, een kwaliteitscontrole en veel aandacht voor detail. Dit doen wij zodat u van een  duurzaam zwembad kan genieten. 

Uw droomzwembad in 10 stappen 

1. Ontwerp en Planning

We starten bij de ontwerpfase, u weet als geen ander wat uw visie is, samen met onze  zwembadbouwer komt u tot een gedetailleerd plan met specificaties voor uw zwembad. Hierin bepaalt u de grootte, de vorm, de diepte en alle andere afwerkingen zoals trappen, onderwaterzitbank en accessoires zoals spots, geïntegreerde afdekkingssystemen en tegenstroomsystemen. 

bespreking.png

2. Bladextrusie

De polypropyleen copolymeerplaten worden geëxtrudeerd of geproduceerd via een proces van bladextrusie. Deze platen dienen als startpunt voor de wanden en de bodem van het zwembad. De binnenafwerking kan enerzijds glad zijn of anderzijds kan het een ledernerfstructuur hebben. Dit laatste ervaart men als een luxe look met een antislip eigenschap.

Bladextrusie.png

3. Lassen en Fusie

De platen worden vervolgens onderworpen aan een lasproces. Hierbij gebruiken wij hoogfrequent lastechniek, om de platen aan mekaar te lassen. Dit zorgt voor sterke en waterdichte naden, waardoor het zwembad lekvrij blijft.

Flexline_productie (26).JPG

4. Robuustheid

Afhankelijk van het ontwerp en de grootte van het zwembad kan er extra versterking worden toegevoegd. Dit zijn structurele ribben of steunen om de robuustheid en core van het zwembad te verbeteren.

Flexline_productie (23).JPG

5. Afwerking 

De binnen- en buitenoppervlakken van het zwembad worden afgewerkt om  een esthetisch aantrekkelijk uiterlijk te creëren. Eventuele onvolkomenheden worden tijdens deze fase aangepakt.

Oppervlakte.png

6. Kwaliteitscontrole en Inspectie

Elk zwembad doorloopt een rigoureus proces van kwaliteitscontrole en inspectie. Hierbij wordt gecontroleerd op eventuele defecten, wordt de structurele integriteit van de lassen gecontroleerd en worden de afmetingen en specificaties geverifieerd.

Oppervlakte (1).png

7. Verpakking en Transport

Het afgewerkte monoblok zwembad wordt veilig verpakt om het te beschermen tijdens het transport. Er wordt speciale zorg besteed om schade tijdens het vervoer te voorkomen.

Flexline_Transport PP Zwembad (3).jpg

8. Installatie

De installatie op locatie wordt uitgevoerd door onze professionele zwembadbouwer die ervoor zorgt dat het zwembad op de juiste plek wordt geplaatst. Dit omvat het waterpas zetten van het zwembad en het aansluiten ervan op de filtratiesystemen.

Installatie.png

9. Laatste Inspectie

Na de installatie wordt een laatste inspectie uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het zwembad correct is geïnstalleerd en zoals bedoeld functioneert.

Flexline skimmer (24).jpg

10. Richtlijnen voor algemeen zwembadonderhoud

Zwembadbouwers verstrekken waardevolle informatie en begeleiding om te zorgen voor veilig en effectief onderhoud van het zwembad. 

Flexline_Overloop_antraciet (12).jpg